In Tilburg zijn genoeg vacatures voor werkzoekenden!

In het gezellige Brabant moet er natuurlijk ook gewoon gewerkt, en dat hoeft helemaal geen straf te zijn! Want als werkzoekende is er momenteel genoeg te kiezen op de arbeidsmarkt. De bedrijven kunnen bijna niet genoeg mensen strikken om alles uit te voeren. Zo is het ook in Tilburg! In deze stad kun je kiezen uit veel mooie banen en functies, dus er zal zeker iets zijn wat perfect bij jou past. Op deze pagina kijken we naar een aantal mooie opties, die zeker het overwegen waard zijn!

Online solliciteren

Maar eerst zullen we het even hebben over de manieren die tegenwoordig bestaan om te solliciteren. Dit kan namelijk bijna volledig digitaal en online. Als je op zoek gaat naar vacatures Tilburg kan dat op een website. Op de link is de stad Tilburg geselecteerd. Zelf kun je hier nog een bepaalde straal en toevoegen. Vervolgens zie je alle functies en vacatures binnen deze straal. Je kan als potentiële werknemer natuurlijk een aantal werkvelden selecteren, waarvan je de beschikbaarheid wil zien.

Naast het vinden van alle vacatures, kun je via de meeste vacaturebanken ook de sollicitatieprocedure volgen. Het uploaden van bijvoorbeeld een cv en motivatiebrief is zo gebeurd, waarna die wordt doorgeleid naar de recruiter of verantwoordelijke voor de sollicitaties. Als de baan die jij zoekt niet beschikbaar is op de website, kun je er ook voor kiezen om een job alert aan te zetten. Deze zorgt ervoor dat je een mail krijgt, zodra een vacature online komt. 

Technische banen in Tilburg

Als we kijken naar welke banen in Tilburg vooral beschikbaar zijn, vallen de technische banen op. We beginnen met de werkvoorbereiders. Dit zijn banen waarin alle voorbereidingen voor bepaalde technische projecten worden uitgevoerd. Als werkvoorbereider haal je alle data die hiervoor nodig is bij elkaar. Je bent veel in contact met allerlei specialisten zodat materialen, offertes en vergunningen op een juiste manier worden klaargemaakt. Als dit niet gebeurt, kan de start van een groot bouwproject niet beginnen. Nogal wat verantwoordelijkheid dus!

Voor andere technische functies, zoals bijvoorbeeld een monteur, engineer of installateur kun je ook terecht in Tilburg. De aannemers en installatiebedrijven staan daadwerkelijk te springen op nieuwe werknemers. Ruik jij je kans al?

Assistant controller of controller

Maar als je op zoek bent naar een meer financiële functie, hoef je Tilburg ook niet te verlaten. Er zijn namelijk tal van bedrijven die op zoek zijn naar een controller, of assistent controller. Een controller is bezig met de financiële rapporten en verslagen van een bedrijf. Deze documenten worden vertaald in taal die begrijpelijk is voor niet-specialisten. Dit gebeurt zodat het management op de hoogte is van de financiële staat van het bedrijf. Dat is natuurlijk een belangrijk onderdeel. Als assistent van de controller sta je de controller bij in zijn taken. Veel documenten moeten grondig worden gecheckt. Dit doe jij! Als je goed bent met cijfers, is deze baan dus misschien wel wat voor jou!